sobota 16. ledna 2016

Kuřecí prsa na zeleninovém leču

Kostky z kuřecích prsou na zeleninovém leču


  • 670 g zeleninového leča (1 sklenice)
  • 600 g kuřecích prsou bez kůže
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 30 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 čajová lžička sladké mleté papriky
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • sůl, pepř


Jak na to  

- kostky kuřecího zprudka krátce opéct, vmíchat česnek, sůl, pepř, tymián a protlak, krátce orestovat
- zaprášit paprikou, zalít lečem
- bez zakrytí povařit okolo 15 minut na mírném plameni
.

Než bys řekl švec.
Tak takhle rychle může být večeře nebo oběd na stole :)


Příprava

Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky.
Kuřecí prsa opláchneme studenou vodou a dobře osušíme papírovou utěrkou.
Nakrájíme je na kostky nebo nudličky.


Orestování a uvaření

  • Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem.
  • Kuřecí kostky krátce zprudka opečeme do zlatova.

  • Vmícháme česnek, čajovou lžičku soli a pepře, tymián a rajčatový protlak.
  • Zhruba půl minuty restujeme.
    Maso zaprášíme paprikou, promícháme.
    Ihned do pánve nalijeme celý obsah sklenice s lečem.

  • Bez zakrytí povaříme na mírném plameni okolo 15 minut doměkka.
  • Občas promícháme.
    Odstavíme, podle potřeby přisolíme.

Ideální přílohou jsou špagety, hodí se i pečivo nebo rýže.


Přejít na seznam receptů

Žádné komentáře:

Okomentovat